Home SPORT Ishte aq burrë i rrallë sa i doli kundër Enver Hoxhës/ Ka...

Ishte aq burrë i rrallë sa i doli kundër Enver Hoxhës/ Ka humbur jetën sot shqiptari që ishte simbol i lirisë së mendimit

Uran Kostreci, poeti dhe shkrimtari i njohur, ka ndërruar jetë në moshën 83 vjeçare. Ai njihet si simbol i qendreses anti-komuniste shqiptare.

Kostreci gjatë kohës së reg jimit kom unist u d ën ua me 20 vite bu rg për qëndresën anti-komuniste. Pas b u rgut Kostreci kreu dhe 5 vite in ternim.

I lindur në qytetin e Korçës më 29 janar të vitit 1938, ai pranon se me kom unizmin është njohur që në moshë fare të vogël, kur ishte vetëm 8-vjeç. Babain e tij, Fuat Kostrecin, e ar rest uan në vitin ’86, pasi e ak uz uan për komitete klandestine për të rrëz uar pushtetin. Që atëherë, për Uranin fillon kalvari i vuajteve të gjata prej komunizmit.

SHTYPNI VIDEOT ME POSHTE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here